Voorbeeld 2: Bepper Balance Methode

Sessie met 1 persoon.

Home Achtergrond Nieuws Bepshop Contact English

HOOFD-vraag:

Hoe zorg ik dat ik ga vragen en zeggen wat ik wil?

ASPECT-vraag:

Wat zijn voorwaarden voor jou om je op je gemak te voelen als je zo'n gesprek met je werkgever hebt?

 

 

Bepper Bord voorbeeld SessieMaaike heeft een baan van 3 dagen. Daarnaast heeft ze nog een 'bijbaan' van 1 dag per week. Ze wil eigenlijk wel naar 1 baan maar dan moet ze daar wel genoeg uren kunnen werken om genoeg inkomen te hebben.

In de sessie vertelt Maaike dat ze tegen haar werkgever heeft gezegd dat ze 4 dagen in plaats van 3 wil werken.
Als ze de vraag krijgt of ze het voor elkaar heeft gekregen dan haalt ze haar schouders op. "Ik weet het niet" zegt ze. Hij zou wel eens kijken en toen vroeg Marcel iets en was hij weg.

Ze vertelt wat de situatie was en dat het ongemakkelijk voelde. Ze is er niet goed in. Zegt ze. Maaike schrijft op het bord wat haar allemaal helpt om bij een gesprek op haar gemak te zijn.

Er wordt haar niet gevraagd 20 gems neer te leggen maar zoveel als voor haar gevoel 'klopt'. Bij de oranje gems mag ze maximaal 1 gem per aspect leggen.

Het voordeel van deze aanpak is dat Maaike nu ziet dat zij dingen had kunnen doen om het beter te laten verlopen. In plaats van besluiten "dat zij het niet goed kan" weet ze nu dat ze niet alles heeft gedaan wat ze had kunnen doen om zich meer op het gemak te voelen. We bespreken wat haar tegenhield het vooraf goed te organiseren. En wat ze nodig heeft het een volgende keer anders aan te pakken.

DEEL-vragen

gem beige =

In welke mate was dit het geval bij het gesprek?

gem orange =

Welke van deze voorwaarden WIST je eigenlijk al voordat het gesprek begon?

logo Bepper

Van troebel en wollig naar helder in je hoofd
Bepper Logo

Bepper B.V. Coaching, Pieterskerkhof 36, 2311ST Leiden, Bankrekeningnr. NL26RABO0150761449 KvK:27357395 BTW nr.8217 09 379 Tel.0612400150 / info@bepper.eu / ©Bepper B.V. / www.bepperbalance.com / www.bepper.eu / www.novide.nl / algemene voorwaarden / klachtenregeling / AVG

<<<Go Back